Hi lieve jij, ik ben Esther

Lichaamsgericht therapeut

Voor jongvolwassenen die willen ontdekken wie ze écht zijn en alles uit het leven willen halen.

liefde voor jou
X Es

Verdronken in zelfveroordeling

Als kind kreeg ik te maken met verschillende verlies situaties. Meerdere dierbaren overleden, twee scheidingen binnen het gezin en huiselijk geweld. Ik voelde mij vaak somber en vond het leven lastig en oneerlijk. Ik snapte niet dat ik in de rouw zat door deze verliessituaties en wist niet goed wat ik nodig had of dat het anders kon.
Als kind al voelde ik heel veel en was ik erg gefocust op hoe anderen zich voelden en gedroegen. Ik leerde veel met anderen bezig te zijn en vergat daarin mijn eigen gevoelens en behoeften.  

"Ik verlangde vaak naar een gevoel van Liefde, warmte en begrip."

Ik voelde me vaak eenzaam en heb vaak het gevoel gehad het alleen te moeten doen. Als kind overkomen de dingen je en weet je nog niet hoe je hierin voor jezelf zorgt, jezelf blijft liefhebben en om hulp kan vragen. Je hele systeem staat op ‘overleven’.

Dit proces werd in mijn puberteit versterkt: ik voelde van alles maar durfde er geen contact mee te maken. Ik raakte verdoofd door negatieve gedachten en was me vaak niet bewust van mijn lichaam. Ik kon mezelf steeds minder kwijt in de wereld. Mijn gedachten werden donkerder. Ik voelde me somber, alleen en in de steek gelaten. Ik kreeg suïcidale gedachten en verlangde vaak naar een gevoel van Liefde, warmte en begrip. Ik wist niet goed hoe ik mezelf hierin kon helpen en had niet door dat ik mezelf enorm veroordeelde.
Niet leuk genoeg, niet vrouwelijk genoeg, niet slank genoeg, niet goed genoeg, niet mooi genoeg, etc.

Hoe meer ik mezelf veroordeelde, hoe depressiever ik me voelde. Dit resulteerde in nog meer somberheid, eenzaamheid en het gevoel niet geliefd te zijn.

Alles veranderde toen ik mijn gevoelens leerde (h)erkennen

Ik bleef mijn gevoelens onderdrukken, omdat ik niet wilde voelen wat ik voelde. Hoe meer ik dit deed, hoe ongelukkiger ik werd. Uiteindelijk raakte ik overprikkeld en kreeg ik paniek aanvallen. Toch heb ik van binnen altijd gevoeld: er moet meer zijn dan dit, zo kan het leven niet bedoeld zijn.
Ik wilde verandering en wilde mijn negatieve gedachten en blokkades omzetten in groei en vertrouwen. Ik ging in therapie en leerde mijn gevoelens te (h)erkennen en er te laten zijn. Ik luisterde meer naar mijn lichaam en voelde weer wie ik écht ben en wat ik wil. Steeds vaker durfde ik te vertrouwen op mijn intuïtie en mijn hart te volgen.

''Ik startte mijn pad naar zelfliefde.''

Verschillende reizen, opleidingen, trainingen, boeken en banen volgden. Ik startte heel bewust mijn eigen pad vol zelfliefde, spiritualiteit en persoonlijke groei. Ik werd Kunstzinnig therapeut en specialiseerde mij in Rouw- en Verlieskunde. Daarna ontwikkelde ik mij verder in lichaamsgerichte coaching, met methodes zoals ademwerk en body-dearmouring. Het heeft mijn leven veranderd.

Lichaamsgerichte therapie opende alle deuren

Door ademwerk ontdekte ik pijnlijke kind trauma’s en leerde ik mijn diepgewortelde overtuigingen kennen. Ik ontdekte hoe deze trauma’s opgeslagen worden in de cellen van ons lichaam, als vastgezette energie, en hoe we onszelf hierin kunnen bevrijden. En bovenal: ik ontdekte hoe weinig zelfliefde ik eigenlijk ervaarde. Hoe hard en gemeen ik deed tegen mezelf en hoe ontmoedigend dit voor me was.

Door ademsessies kon ik voor het eerst échte zelfliefde voelen, als een bom warme energie in mijn lichaam. De grootste energie die ik ooit gevoeld heb. 100% Liefde voor mezelf en vanuit daar helemaal mezelf mogen zijn. Ik voel nu hoeveel liefde er in mij zit en ik sta veel dankbaarder in het leven. Dat maakt zo’n verschil. Ik maak echt tijd voor mezelf, om te doen wat goed voelt voor mij. Ik durf iedere dag meer op mijn intuïtie te vertrouwen en mijn hart te volgen.

 

Liefde voor MIJ!

Het lichaamswerk brengt me zoveel meer verdieping en energie en het helpt me nog iedere dag om dichter bij mezelf te komen. Daarom geloof ik ook echt dat je lichaam de sleutel is naar een leven vol innerlijke rust en plezier.

Ik voel zoveel dankbaarheid voor mijn lichaam, het liegt nooit en het weet precies wat het nodig heeft. Dat ervaar ik iedere dag weer. In alles wat zich aan dient, word ik uitgenodigd om te blijven voelen, mijn lichaam te eren en te kiezen voor mezelf vanuit zelfliefde. Ik voel veel dankbaarheid dat dit op mijn pad is gekomen en kan sindsdien oprecht zeggen: ik hou van mij.

Leer mij beter kennen

✦ Ik ben verzot op dansen, dan voel ik me het meest vrij.
✦ Ik ben op mijn gelukkigst als ik fijne mensen om me heen heb, als ik in beweging ben en als ik buiten ben in de natuur.
✦ Ik laad op van mooie muziek, een goed boek en van open gesprekken
✦ Ik leef volgens de Wet van Aantrekkingskracht: what you believe, you receive. Als je eenmaal door hebt dat je zelf de creator bent van je leven, kun je alles creëren wat je verlangt. 
✦ Ik schreef vaak kaartjes naar vrienden met als afsluiting: ‘Liefde voor jou! X Es’. Vrienden zijn die term nu ook gaan gebruiken en het voelt ontzettend kloppend om dit als bedrijfsnaam te hebben. Dit is precies wat ik iedereen gun, wat centraal staat in mijn sessies én wat iets is dat ik al jaren verspreid.
✦ Als ik goed in mijn vel zit, ben ik Lief voor mezelf. En vooral ook andersom.
✦ Ik vind het soms spannend om te luisteren naar mijn intuïtie, maar als iets goed voelt doe ik het áltijd.
✦ Ik geloof in de helende kracht en hoge energie van Liefde. Mijn intentie is om Liefde te verspreiden in de wereld, door mensen de Liefde voor zichzelf te laten (her)voelen.
✦ Als ik een sessie geef ben ik op mijn gelukkigst als mijn klant een moment van zelfliefde ervaart en verbinding maakt met zijn/haar diepste verlangens.
✦ Mijn ambitie en leergierigheid zijn kenmerkend voor mij. Ik ben nooit uitgeleerd en sta altijd open voor persoonlijke ontwikkeling.

Mijn werkwijze

Tijdens mijn sessies werk ik vooral met het lichaam en de kracht van jouw gevoelens en ervaringen. Ik stem mij altijd af op wat ik voel bij jou en wat daarin passend zou zijn. Hier neem ik je uiteraard in mee, want we doen het samen.
Methoden die ik in zet tijdens mijn sessies kunnen zijn: Ademwerk, Body-dearmouring, Kundalini NRGY Awakening, Focussing en de Sedona Methode. Daarnaast werk ik vanuit mijn therapeutenachtergrond in rouw- en creatieve therapie.

De rode draad in al mijn methoden is zelfliefde. Ik geloof dat het vergoten van je zelfliefde je veerkrachtiger en vrijer maakt als mens. Vanuit die Liefde voor jezelf, leer jij om er écht voor jezelf te zijn en voor jezelf te zorgen.
Je bent welkom!

Nieuwsgierig?
Dit zijn methodes die ik gebruik:

ADEMWERK

Als je iets ingrijpends meemaakt waarbij je je emoties niet kunt reguleren, zetten deze emoties zich vast in je lichaam als opgeslagen energie. Met ademwerk lig je op een matras en haal je versneld adem met de verbonden ademhaling of de chaotische ademhaling. Hierdoor kun je de vastgezette energie opzoeken, doorvoelen en bevrijden, waardoor je weer ruimte, liefde en rust zult voelen in jezelf.

Body-dearmouring

Als je iets ingrijpends meemaakt waarbij je je emoties niet kunt reguleren, zetten deze emoties zich vast in je lichaam als opgeslagen energie. Bij body-dearmouring masseer ik je lichaam met de intentie om deze vastgezette energie in jouw lijf op te zoeken en in gesprek met jou te bevrijden. Hierdoor zul je je lichter en vrijer voelen en kun je blokkades loslaten. Ik gebruik hierbij fijne oliën, die ik in de huid masseer. Daarvoor is het prettig als je in je ondergoed op de massagetafel ligt. Uiteraard dek ik je toe met handdoeken om je warm te houden.

Kundalini NRGY Awakening

Hoe zou het zijn om jouw levensenergie van binnenuit te laten ontwaken, zodat jij volledig kunt zijn wie je in essentie bent? Kundalini NRGY Awakening is een energetische ervaring waarbij jij je over geeft aan het Veld van intelligente energie. Door deze NRGY zal je lichaam, in fasen, alles opruimen wat jou in de weg staat om te leven vanuit je pure Zelf. Zo kun je beter voelen wie je bent, wat je nodig hebt en maak je ook keuzes die je hierin helpen. Deze levenskracht zit al in jou en het enige wat we hoeven te doen, is het te laten ontwaken.

focussing

Een methode waarbij we jouw hulpvraag en thema’s opzoeken in je lichaam om jouw emoties en gevoelens te (h)erkennen. Hierbij zit je met gesloten ogen en blijf je steeds je lichaam voelen, terwijl je met mij in gesprek bent. Op deze manier word je je bewust van alles wat je voelt en hoe je dat voelt en wordt helder wat je hierin nodig hebt. Het helpt je om écht in je lichaam te komen en ruimte te geven aan je gevoelens. Ik combineer dit vaak met ademwerk.

rouw- en verlieskunde

Heb je iets ingrijpends meegemaakt en weet je niet hoe je hier mee om moet gaan? Voel je je soms hopeloos alleen en ben je kwijt wie je ook alweer bent? Voelt alles zinloos? Het zou kunnen dat je een verlies hebt meegemaakt en nu in een rouwproces zit. Verlies is breder dan overlijden en kan ook gaan over ziekte, ontslag, scheiding, burn-out, depressie, etc. Ik help je met veel liefde door te kijken naar jouw persoonlijke situatie en te ontdekken wat jij nodig hebt om dit verlies te verweven in je leven. Weet dat je het niet alleen hoeft te doen

Creatieve therapie

Kun je uren over je gevoelens praten zonder het daadwerkelijk te voelen? Heb je het idee aan de oppervlakte te blijven door ‘gewone praattherapie’? Met creatieve therapie bied ik diverse oefeningen gericht op de ervaring, zodat jij zelf gaat ervaren wat jouw patronen en blokkades zijn. De kracht zit hier in het zelf ervaren door te doen, in plaats van er alleen over te praten. Zo wéét je niet alleen wie je bent en wat je nodig hebt, maar doorvoel je het ook.

De Sedona Methode

‘Hoe zou het zijn om los te laten wat jou niet meer dient of wat niet meer bij je hoort? Met deze methode stel ik je drie vragen volgens een bepaalde vraagstelling, waardoor jij zelf het besluit neemt om los te laten. Door dit besluit bewust te nemen, laat je op cellulair niveau letterlijk los en verzacht het bindweefsel wat zich heeft vastgezet in je lichaam. In dit bindweefsel heeft zich energie vastgezet, wat je op deze manier kunt bevrijden. Ik combineer dit vaak met body-dearmouring.

Vind je het fijn om me eerst wat beter te leren kennen, zodat je kan voelen of ik de juiste coach ben voor jou? Je kunt een gratis kennismakingsgesprek aanvragen.